» Teollisuus

Teollisuus

Teollisuus ja teollisuuden alalla toiminen on osa Jouko Sjöblom Oy:n toimintakenttää. Toimimme erinäisten materiaalien ja alojen rajapinnassa toimien itse materiaalin tuottajana, välittäjänä, valmistajana tai maahantuojana. 

Metsä ja puuteollisuus esimerkkikohteena:


teollisuus

” Metsä ja puuteollisuutta on vuosikymmenten ajan pidetty Suomen talouden veturina. Metsäteollisuus.fi:n artikkelin mukaan, Suomen talous nojaa yhä vahvasti vientiteollisuuteen. Tiestikö että metsäteollisuuden osuus Suomen tavaraviennistä on noin 20 prosenttia. Kansainvälisen kilpailun oloissa on tärkeää, että yritysten toimintaympäristö ja kustannuskilpailukyky pysyvät Suomessa kunnossa. Kun näitä lukuja katselee, herättää ilmaan kysymyksiä se, että miksi Suomeen ostettiin ulkomaista puutavaraa 11,6 miljoonaa kuutiometriä? “

Me toimitamme puutavaraa asiakasyrityksillemme, mutta myös jalostamme sitä omiin ja asiakkaidemme tarpeisiin. Pyrimme käyttämään puutavarasta kaiken mahdollisen materiaalin hyödyksi, jotta minimoisimme turhan luonnon ja ympäristön rasittavuuden. Ekologisuus ja ympäristöasiat lisäävät myös tuottavuutta ja tehokkuutta, mihin yleisesti ottaen liiketoimintaa tehtäessä pyritään. Kun puumateriaali kaadetaan omalla kalustollamme ja kuljetetaan se meidän omalle tehtaallemme Jurvaan työstettäväksi, syntyy toimitusketju jota pystytään seuraamaan tarkasti. Puumateriaalia työstäessä kaikki materiaali otetaan hyötykäyttöön ja syntyvän ylijäämämateriaalin ja jätteen määrä on olematon.

Myös metsiin tehtävät puiden istutukset jatkavat ekologista ajattelua, puu ja metsäteollisuuden ekologisuudesta. Viimeisimmän tutkimustiedon mukaan puiden istuttaminen on paras yksittäinen tapa taistella ilmastonmuutosta vastaan. Metsittämisen ydinajatus piilee hiilinieluissa, jotka nimensä mukaisesti varastoivat hiiltä. Hiilen vapautuessa ilmakehään sen luonnollinen kiertokulku jakaa hiilen ilmakehän, merien sekä kasvipeitteen kanssa.

Kiertotalous ja konemyynti esimerkkikohteena:

Teollisuus

” Kiertotalous pyrkii maksimoimaan tuotteiden, komponenttien ja materiaalien sekä niihin sitoutuneen arvon kiertoa taloudessa mahdollisimman pitkään. Kiertotaloudessa tuotanto ja kulutus synnyttävät mahdollisimman vähän hukkaa ja jätettä. “

Ydintoimintamme teollisuus ja sen osana oleva konemyynti sotii “kertakäyttö” yhteiskuntaa vastaan. Jos Suomi on täynnä toimivia, toimintakuntoisia ja käyttökelpoisia koneita, mikä järki on ostaa uusia? Tottakai uudet laitteet helpottavat toimintaa ja tuovat mukanaan tehokkuutta, mutta ne vaativat myös useasti suuren investoinnin. Kalliit ylläpito, takuu ja huoltosopimukset nostavat koneen tuotto-odotusta huomattavasti. Vaihtoehtoinen valinta on ostaa laadukas, hyvä ja käytetty kone, uuden sijasta. Monessa tapauksessa konepuolella pätee se tuttu fakta, että “vanhat koneet tehtiin kestämään ydinsota, uudet hajoaa jo -5´c asteen pakkasessa”.

“Ennenvanhaan” ei ollut tietoa halpatuonnista eikä näinollen laadusta tingitty! – Sananlasku ” Vanhassa vara parempi” pitää monessa kohtaan hyvin paikkaansa. Käyt katsomassa tällähetkellä valikoimassa olevat vaihtokoneemme, ja mieti olisiko näistä tuotteista sinulle jotain käyttöä?

Pääset tutustumaan tuotteisiin tästä linkistä>>